Zie de mens
Pleidooi om anders naar elkaar te kijken
Manu Keirse


Een opvallende oproep om de verregaande fragmentatie in onze maatschappij een halt toe te roepen

Over het boek
Onze maatschappij staat steeds meer in het teken van winst. Technologische vernieuwingen zorgen voor meer efficiëntie, werknemers heten tegenwoordig 'full-time equivalents' en in de zorgsector worden mensen al te vaak herleid tot 'patiënten'. Maar door het opsplitsen van taken en verantwoordelijkheden heeft niemand nog zicht op het volledige plaatje, en voelen steeds meer mensen zich onbegrepen.

Manu Keirse doet in dit boek een opvallende oproep om de verregaande fragmentatie in onze maatschappij een halt toe te roepen. Hij pleit voor een radicaal nieuwe manier van kijken, een manier die de waarde en waardigheid van mensen centraal stelt. Want pas als we dat doen, kunnen we waarachtig met elkaar omgaan. En dat is misschien wel de echte uitdaging als je zorg wilt dragen voor anderen, in je gezin en je familie, in de opvoeding en in het onderwijs, in de gezondheidszorg en in de zorgverlening, of als leidinggevende in een organisatie.
over  Manu Keirse

Prof. dr. em. Manu Keirse is klinisch psycholoog. Hij is een veelgevraagd spreker over omgaan met verlies en verdriet en heeft verschillende bestsellers op zijn naam staan. Zijn boeken werden in vele talen vertaald.
Lannoo 2014. 200 p. 17,99 €