Sfeervolle verstillingsmomenten in de Emmaüskapel

Ieder mens, hoe dynamisch of temperamentvol ook,
heeft af en toe nood aan een moment van stilte.

Welkom in onze stille plek in de stad

Ieder mens, hoe dynamisch of temperamentvol ook, heeft af en toe nood aan een moment van stilte, een moment van even terugplooien op zichzelf, een moment om even zijn wagonnetje (terug) goed op het spoor te zetten.

Het is niet altijd evident om daar wat tijd of een geschikte plaats voor te vinden, vaak ook omdat het ons niet van prioritair belang lijkt. En toch… We leven in een samenleving die op elk niveau heel veel van ons vraagt en de lat steeds hoger probeert te leggen. Bij deze zeer reële maatschappelijke uitdaging kan stilte een bron van nieuwe levensmoed en van weerbaarheid betekenen in lastige dagen.

Eens we ervaren hebben dat stilte een ongekende kracht heeft en geeft, ons frisse energie en een hernieuwde kijk op de dingen kan bieden, beseffen we toch wel hoe broodnodig het is om af en toe even op de rem te gaan staan en méér te genieten van zo’n pauze-moment.

In de traditie van de zusters-Karmelietessen en ook helemaal in de visie van het Emmaüshuis-als-Stilteplek, starten we met verstillingsmomenten in de kapel.

Wat kun je verwachten?

Op ‘Stille Zaterdag’ 8 april, 13 mei en 10 juni is de kapel vrij toegankelijk van 10.30 tot 12.30. Er wordt een rustige sfeer gecreëerd met zachte muziek, sfeervol kaarslicht, een meditatief decor met link naar de natuur,… en om het kwartier wordt een korte inspirerende tekst voorgelezen.

Wat kun je doen?

Iedereen kan geheel vrijblijvend binnenkomen en vertrekken, op elk moment.

Indien je graag in stilte leest, er zijn inspirerende teksten ter beschikking (zowel profaan als religieus).

Er is gelegenheid/plaats om een kaarsje te branden.

Indien je het wenst, er is mogelijkheid tot onthaal en tijd voor een babbel, een koffietje, en een rondleiding in het Emmaüshuis annex winkeltje.

Voorbeeldweergave

 

Wat wij betrachten?

Het zou fijn zijn, mocht een korte stop in de Emmaüskapel je weer een beetje dichter bij je echte, diepere zélf brengen.

Het zou mooi zijn mocht je met een béétje meer energie, hoop, geloof of vertrouwen… buiten stappen.

Wij wensen het je graag en van harte toe!

 

Praktische info

Datum
08/04/2023 - 10:30
13/05/2023 - 10:30
10/06/2023 - 10:30
Locatie